You are currently viewing MEĐUENTITETSKA SARADNJA OPĆINA I ŠKOLA

MEĐUENTITETSKA SARADNJA OPĆINA I ŠKOLA

UČEŠĆE U ZAVRŠNOJ MANIFESTACIJI OBNOVE SPOMEN PARKA VRACA PODRŽANOG OD STRANE OPĆINE ISTOČNO NOVO SARAJEVO I NOVO SARAJEVO TE VIJEĆA EVROPE

U ime Uprave, uposlenika, učenika i roditelja OŠ “Grbavica 1” izražavamo zahvalnost organizatorima na pozivu za učešće u završnoj manifestaciji Sanacija dijela Spomen parka Vraca.
Ponosni smo što smo učestvovali u aktivnostima očuvanja simbola otpora i borbe građana Sarajeva protiv fašizma te bilo kakvog oblika nacionalizma.

Naši učenici su od protekle godine učestvovali u akciji čišćenja Spomen parka, slikanju na temu “Moj pogled na slobodu”, kao i u svakodnevnim aktivnostima u nastavnim i vannastavnim promoviramo vrijednosti slobode, tolerancije te važnosti očuvanja kulturno-historijskog i nacionalnog naslijeđa našeg grada Sarajeva.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da upoznamo učenike OŠ „ Sveti Sava“ iz Istočnog Sarajeva.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i pozivu načelniku Općine Novo Sarajevo, gosp. Nedžadu Koldžu i načelniku Općine Istočno Novo Sarajevo gosp. Ljubiši Ćosiću.

Učenike za ovu manifestaciju pripremale nastavnica Aldijana Muslim, socijalna radnica Edisa Turkušić i pedagogica Daniela Božinović.

Komentariši