You are currently viewing 👪ŠAH – IZBOR UČENIKA I RODITELJA, UVIJEK MEĐU NAGRAĐENIMA ♟️ „7. Šahovski festival Novo Sarajevo“ je dvodnevna šahovska manifestacija koja se realizuje od 2014.godine u povodu Dana Općine Novo Sarajevo.

👪ŠAH – IZBOR UČENIKA I RODITELJA, UVIJEK MEĐU NAGRAĐENIMA ♟️ „7. Šahovski festival Novo Sarajevo“ je dvodnevna šahovska manifestacija koja se realizuje od 2014.godine u povodu Dana Općine Novo Sarajevo.

U ponedjeljak, 9. maja je odigran ekipni turnir osnovnih i srednjih škola sa područja Novog Sarajeva. Ekipa naše škole igrala je u sastavu: Radača Nasir, Odžak Tarik, Salčinović Emir, Čankušić Sara i Čankušić Benjamin. Nakon pet, vrlo borbenih, kola osvojili su 16 od mogućih 20 bodova i zauzeli 1.mjesto!
Utorak, 10.maja, drugi dan Festivala u Dječijoj kući na program je bio Family chess, porodični ekipni turnir. Učestvovale je sedam porodica učenka naše škole: Radača, Čankušić – dvije ekipe, Lendo, Šarčević, Omerspahić i Berkovac. Među nagrađenim, 3.mjesto, bila je porodica Radača i 4. mjesto Omerspahić. Čestitamo svim takmičarima, a posebno pozdravljamo Lendo Vedada koji je igrao s svojom bakom, Čankušić Benjamina kojije izabrao da igra sa dedom i Saru Čankušić koja je sa svojom mamom zauzela visoko 7. mjesto među 21 ekipe.
Bravo Grbavica I!

Komentariši