📌Posjeta načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića našoj školi

📌Posjeta načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića našoj školi

U petak, 7.maja našu školu posjetio je općinski načelnik dr. Hasan Tanović. Učenici naše škole načelnika su dočekali kao velikog prijatelja te i na taj način kroz recitaciju o prijateljstvu, ples i literarne radove pokazali koliko im znači njegovo prisustvo. U ugodnoj i i prijateljskoj atmosferi načelnik i naši učenici, razgovarai su o djetinjstvu, važnosti obrazovanja, prijateljstvu te odgovornosti i zajedničkom radu za dobrobit cijele zajednice, našeg grada i domovine.
Načenik je obišao prostorije škole. Upoznat je i sa STEAM kabinetom i opremom koja se nalazi u njemu te mogućnostima kako da se ova oprema iskoristi u nastavnom procesu gdje bi se povećao kvalitet znanja učenika na jedan kreativan,inovativan i zanimljiv način. Učenike je potrebno pripremiti za obrazovanje budućnosti.
Učenici su podsjetili prisutne na dječija prava i potrebe koje su u određenim dijelovima Općine Novo Sarajevo bile zanemarene, a sve sa ciljem da se zajedničkim naporima iste unaprijede.
Općinskom načelniku učenici naše škole poručili su:
-Sigurni smo da ćete u svom radu i djelovanju biti posvećeni zaštiti i unapređenju dječijih prava. Za naš neometan rast i razvoj potrebne su nam sigurnije ulice, bolje uređenje parkova, vrtića i škola, čistije ulice, postavljanje rasvjete, kao i uređenje igrališta sa više sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
Učenici su zahvalili na tome što je podržao akciju brige za okoliš i prirodu koju provodi naša škola te zajedno sa direktoricom škole Almirom Tabaković zasadili drvo prijateljstva.
Iskoristili su ovu priliku te čestitali načelniku i svim građanima 16. maj – Dan Općine Novo Sarajevo.


Komentariši