You are currently viewing ­čôîPosjeta na─Źelnika Op─çine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovi─ça na┼íoj ┼íkoli

­čôîPosjeta na─Źelnika Op─çine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovi─ça na┼íoj ┼íkoli

U petak, 7.maja na┼íu ┼íkolu posjetio je op─çinski na─Źelnik dr. Hasan Tanovi─ç. U─Źenici na┼íe ┼íkole na─Źelnika su do─Źekali kao velikog prijatelja te i na taj na─Źin kroz recitaciju o prijateljstvu, ples i literarne radove pokazali koliko im zna─Źi njegovo prisustvo. U ugodnoj i i prijateljskoj atmosferi na─Źelnik i na┼íi u─Źenici, razgovarai su o djetinjstvu, va┼żnosti obrazovanja, prijateljstvu te odgovornosti i zajedni─Źkom radu za dobrobit cijele zajednice, na┼íeg grada i domovine.
Na─Źenik je obi┼íao prostorije ┼íkole. Upoznat je i sa STEAM kabinetom i opremom koja se nalazi u njemu te mogu─çnostima kako da se ova oprema iskoristi u nastavnom procesu gdje bi se pove─çao kvalitet znanja u─Źenika na jedan kreativan,inovativan i zanimljiv na─Źin. U─Źenike je potrebno pripremiti za obrazovanje budu─çnosti.
U─Źenici su podsjetili prisutne na dje─Źija prava i potrebe koje su u odre─Ĺenim dijelovima Op─çine Novo Sarajevo bile zanemarene, a sve sa ciljem da se zajedni─Źkim naporima iste unaprijede.
Op─çinskom na─Źelniku u─Źenici na┼íe ┼íkole poru─Źili su:
-Sigurni smo da ─çete u svom radu i djelovanju biti posve─çeni za┼ítiti i unapre─Ĺenju dje─Źijih prava. Za na┼í neometan rast i razvoj potrebne su nam sigurnije ulice, bolje ure─Ĺenje parkova, vrti─ça i ┼íkola, ─Źistije ulice, postavljanje rasvjete, kao i ure─Ĺenje igrali┼íta sa vi┼íe sadr┼żaja za kvalitetno provo─Ĺenje slobodnog vremena.
U─Źenici su zahvalili na tome ┼íto je podr┼żao akciju brige za okoli┼í i prirodu koju provodi na┼ía ┼íkola te zajedno sa direktoricom ┼íkole Almirom Tabakovi─ç zasadili drvo prijateljstva.
Iskoristili su ovu priliku te ─Źestitali na─Źelniku i svim gra─Ĺanima 16. maj ÔÇô Dan Op─çine Novo Sarajevo.


Komentariši