You are currently viewing ČESTITKA- Ramazanski bajram✨

ČESTITKA- Ramazanski bajram✨

✨🕌

Ispraćamo mubarek mjesec Ramazan. U Ramazanu smo se učili samodisciplini tijela i duše, brizi i saosjećanju prema onima kojima je potrebna naša briga i pomoć. Ramazanski dani bili su prilika samoispitivanja i spremnosti na odricanje od svakodnevnih užitaka i ružnih navika.

Bajramska radost se ne može zamijeniti nijednom drugom vrstom radosti. Bajram nas uči kako postati boljim ljudima, približava nas jedne drugima, uči da širimo ljubav u zajednici, te da budemo zahvalni na blagodatima koje imamo.
Neka nam poruke ramazana i Bajrama pomognu da cijenimo istinske vrijednosti, mir i dobrotu, da činimo dobra djela, te da njegujemo solidarnost i zajedništvo.

Drugi dan Ramazanskog bajrama se obilježava i kao Dan šehida kada se sjećamo i odajemo poštovanje onima koji su dali svoj život za slobodu domovine.
U želji i nadi da bajramske dane provedemo u duhu vjere, tradicije i običaja, u zdravlju i veselju sa svojim najmilijim , da oplemenimo naša srca sa vrijednostima mjeseca ramazana i Ramazanskog bajrama u zajedništvu, miru, međusobnom razumjevanju, pomaganju i blagostanju za svoje porodice.
Uposlenicima naše škole i njihovim porodicama, našim učenicima i njihovim porodicama kao i svim prijateljima naše škole želimo Bajram šerif mubarek olsun!

Direktor škole Sedin Kamenjaš

Komentariši