You are currently viewing Kantona Sarajevo dodijelio Infografike

Kantona Sarajevo dodijelio Infografike

Na Dan Zlatnih ljiljana i Dan pobjede nad Fašizmom, Fond Memorijala Kantona Sarajevo predstavio je projekte posvećene heroinama odbrane Bosne i Hercegovine

U prepunoj sali Multimedijalnog centra Kovači prezentirana je Infografika o heroinama odbrambeno-oslobodilačkog rata, na kojoj je prikazano 13 dobitnica najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, predstavljen je Zbornik radova s Okruglog stola na temu „Heroine odbrane BiH” koji je prošle godine održan u Kalesiji i Grafička novela o životnim pričama dobitnica “Zlatnog ljiljana”.

Direktor Fonda Ahmed Kulanić podsjetio je da ova institucija kontinuirano provodi projekte koji čuvaju sjećanje i grade kulturu pamćenja na najveće sinove i kćeri naše domovine. Kako je pojasnio, cilj ovakvih projekata jeste da djeci i omladini približe časnu borbu Armije Republike BiH, njenih pripadnika koji su dali najveći doprinos u odbrani BiH.

Fond Memorijala je svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo dodijelio Infografike „13 dobitnica najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“.

Predstavljanju projekata prisustvovale su pripadnice Armije RBiH, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović, direktori i učenici osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo kao i brojne druge zvanice i gosti.

JU Fond Memorijala KS Elvedin Okerić Udruženje pripadnica Armije RBiH Omer Osmanović

Opširnije na: bit.ly/42pi4rg

Komentariši