You are currently viewing PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO U ŠAHU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA♟️

PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO U ŠAHU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA♟️

♟️

U utorak 21.3.2022.godine, u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS uz tehničku podršku Šahovskog saveza KS, održano je Prvenstvo Kantona Sarajevo u šahu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Naša škola OŠ”Grbavica l”, bila je domaćin ovog događaja te je primila 140 učenika osnovnih i 80 učenika srednjih škola koji su se takmičili.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota Muminović, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, Vahidin Omanović predsjednik Šahovskog saveza KS, kordinatorica takmičenja Azra Mahmutagić te predstavnica ministarstva gđa Arnela Trešnjo, prisustvovali su svečanom otvaranju te svojim obraćanjem istakli važnost ovog takmičenja za naše učenike.

Želimo istaći ponos i zadovoljstvo što smo domaćini ovog izuzetno značajnog takmičenja za djecu i mlade, zahvaljujući Ministarstvu odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo koje je prepoznalo odgojnu i obrazovnu komponentu šaha za cjelovit razvoj djece i mladih, te uvrstilo navedeno takmičenje u Kalendar aktivnosti i takmičenja za školsku 2021/2022. godinu.

Ovim činom Kanton Sarajevo prednjači u promociji vrijednosti šaha i postupa u skladu s preporukama Evropske komisija koja se zalaže za uvođenje šaha u odgojno- obrazovne ustanove, osnovne i srednje škole.
Direktorica škole Almira Tabaković poželjela je dobrodošlicu gostima a učenicima takmičarima zaželjela puno sreće u takmičenju.

Komentariši