You are currently viewing Ramazanski bajram🕌

Ramazanski bajram🕌

🕌 ČESTITKA 🌹

💐Ramazanski bajram🕌

Ramazanski bajram, najznačajniji praznik muslimana je blagdan koji svi sa radošću iščekuju. Post, dobra djela, učenje Kur’ana, namazi, krunisani su Bajramom u nadi da smo uspjeli postići svoj cilj, položiti taj ispit empatije sa drugima, ispit vjere u Boga i snage naše volje, ispit samokontrole, strpljivosti, tolerancije, darežljivosti, praštanja, pomaganja drugima, solidarnosti.
Bajram je praznik porodice i porodičnih vrijednosti, radost Bajrama je tako velika jer se dijeli sa dragim ljudima i tako uvećava. Ovo je prilika da se sjetimo i onih oko nas koji su stari, nemoćni, bolesni, onih koji nemaju dovoljno za život… Bajram je posebna radost za najmlađe koji se raduju bajramluku.
Drugi dan se obilježava i kao Dan šehida kada se sjećamo i odajemo poštovanje onima koji su dali svoj život za slobodu domovine.

U nadi da ga dočekuju u zdravlju, radosti i zadovoljstvu sa svojim najmilijim, uposlenicima naše škole i njihovim porodicama, našim učenicima i njihovim porodicama kao i svim prijateljima naše škole želimo
Bajram šerif mubarek olsun!

Direktorica škole Almira Tabaković 🌹

Komentariši