You are currently viewing USPJEH NAŠIH UČENIKA 🌎

USPJEH NAŠIH UČENIKA 🌎

🌿🌱 USPJEH NAŠIH UČENIKA 🌎
Na dan obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, u subotu 20.11.2021. godine, naši učenici/ce, članovi/ce Ekološke sekcije učestvovali su u Eko kvizu “A PLUS!” za učenike/ce osnovnih škola s područja Općine Novo Sarajevo u organizaciji Udruženja “Pizzly”.
Prezentirali su ideju ekološkog rješenja “PlanetBox” s ciljem unapređenja ekološke svijesti i odgovornosti za zaštitu okoliša u lokalnoj zajednici. Od strane stručnog žirija, ideja “PlanetBox” proglašena je među četiri najuspješnije i nagrađene ekološke prezentacije.
Bilo je zadovoljstvo slušati prijedloge i rješenja svih učesnika/ca kviza, a posebno svjedočiti inventivnosti, kreativnosti te odgovornom i ozbiljnom pristupu temi koju je ponudio tim naših učenika/ca.

Zahvaljujemo organizatorima Udruženju “Pizzly” na ideji “EKO PATROLE” koja nas je okupila i radujemo se nastavku saradnje.
Čestitamo svim timovima škola učesnica, a posebno našim vrijednim ekolozima i predmetnom nastavniku Ravlić Vedranu na uspješnoj realizaciji i ostvarenom uspjehu.
U projektu učestvovali učenici /ce: Nadin Jonuz, Majda Pilav, Haris Aganović (ujedno i izuzetno uspješni prezenteri projekta),
Sajra Đozo, Haris Džananović, Harun Mešić, Marina Macanović, Nejla Fejzić, Imran Krekić, Hamza Redžepagić, Emir Salčinović, Ena Bajrić i Enes Redžepović.

Komentariši