You are currently viewing Volontiranje je cool! Udruženje CROA

Volontiranje je cool! Udruženje CROA

🤝👥Učešće u projektu „Volontiranje je cool!“ Udruženje CROA

I u okolnostima pandemije COVID -19, koja je tokom 2020. godine ušla u sve segmente života, naši učenici i učenice prethodnih mjeseci pronašli su način da u svakodnevnim situacijama nesebično daju svoj doprinos i pruže podršku vršnjacima, rodbini, prijateljima, komšijama i jedni drugima.
Na jučer održanoj online Galeriji volonterizma grupa naših vrijednih učenika volontera prezentirala je dio onoga što su učenici i učenice škole, možda najmlađi ali izuzetno osvješteni i odgovorni pojedinci, u prethodnim mjesecima dali kao doprinos zajednici i društvu u kojem živimo.
U video materijalu kreiranom u potpunosti od strane naših volontera prezentirani su samo dijelovi aktivnosti koje su učenici i učenice naše škole, proveli u toku pandemije COVID-19. Samo ćemo spomenuti neke od njih: online koncerti naših mladih umjetnika, online prezentacije omiljenih knjiga, promoviranje kulture i važnosti čitanja; promoviranje ekologije i obilježavanje važnih datuma; igrajući online društvene igre nastavljena su druženja i prijateljstva, provođenje slobodnog vrijeme pripremajući ukusne koleče za prijatelje i rodbinu; na kreativan i zabavan način crtežima i video materijalima poslale su se poruke o odgovornom ponašanju i važnosti pridržavanja mjera zaštite od Corona virusa itd.
Želimo zahvaliti svima koji su dali učešće u navednim aktivnostima, a veliko HVALA našim VOLONTERIMA Iman Salahović, Deni Bezdrob, Hana Kozica, Erva Imočanin, Fatima Brakmić, Iman Milavica, Bakir Nikolajev, Nura Kadić, Hatidža Zildžić, Vedad Sijerčić i koordinatoricama projekta nastavnicama Mirni Idriz i Almi Spiljak.
Hvala vam draga djeco, na pozitivnom primjeru i djelovanju, vašim idejama, porukama i minutama odvojenog vremena. Ponosni smo na sve vas.

Komentariši