You are currently viewing ZAJEDNO U NOVE PRIČE I EDUKACIJU UČENIKA/CA “MALA ŠKOLA METEOROLOGIJE”🔭

ZAJEDNO U NOVE PRIČE I EDUKACIJU UČENIKA/CA “MALA ŠKOLA METEOROLOGIJE”🔭

🌬☔️🌪☀️🌠

U utorak, 8.2.2022. godine naša škola bila je domaćin promocije početka projekta “Mala škola meteorologije”.
Događaj je organizovan u skladu s propisanim higijensko – epidemiološkim mjerama za uvažene goste, gosp. Jiro Takeichi i gđa Noriko Ida (Japan International Cooperation Agency „JICA“), predstavnike JICA Alumni u BiH, Udruženje meteorologa u Bosni i Hercegovini, škola učesnica iz Sarajeva OŠ “Srednje” i OŠ “Aleksa Šantić” i ABF Udruženje građana Busovača.

Direktorica škole Almira Tabaković, iskazala je zahvalnost na vrijednoj donaciji geografskih karata, meteorološke stanice i prateće opreme koje će našim učenicima i učenicama omogućiti povezivanje teorijskih znanja i praktičnog iskustva u nastavi geografije, biologije, fizike, moje okoline, prirode, društva itd.
Realizacija projekta “Mala škola meteorologije” i saradnja s gosp. Bakirom Krajinovićem, uz podršku partnera i donatora, od velikog je značaja za još bogatiji nastavni proces sadašnjim i budućim generacijama učenika naše škole.
Prisutnim gostima obratili su se gosp. Jiro Takeichi („JICA“), gđa Marijana Galić (JICA Alumni u BiH) i gosp. Bakir Krajinović (Udruženje meteorologa u Bosni i Hercegovini).
Ovom prilikom vrijednu opremu za nastavu Hemije i koristan edukativni materijal za učenike/ce predala je gđa Suzana Gotovac Atlagić predmetnoj nastavnici Enesi Pavlović.
Ponosni smo i na naše vrijedne učenike/ce koji su učestvovali u programu: voditeljice programa Nadin Jonuz i Ajna Sokolović, učenici II-3 razreda, Hana Kozica, Harun Mešić, Tarik Odžak i Ema Kurtanović.

Komentariši