You are currently viewing ✈️POSJETA MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO🛫🛫

✈️POSJETA MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO🛫🛫

✈️

Učenici I razreda su u četvrtak 23.02.2023. posjetili Međunarodni aerodrom Sarajevo. Učenici su tokom svoje posjete dočekani i toplo pozdravljeni od graničnog policajca gosp. Amira, koji ih je vodio tokom cijele posjete. Učenici su ovom prilikom imali priliku upoznati se sa načinima kontrole koja se provodi na aerodromu. Vidjeli su polijetanje i slijetanje aviona. Učenici su prešli do vatrogasnog odjeljenja gdje su toplo dočekani. Šef vatrogasne ekipe na aerodromu je govorio o zadacima vatrogasaca. Učenici su tom prilikom mogli da saznaju koja je uloga vatrogasne ekipe na aerodromu i da vide kako se iz vatrogasnog kamiona izbacuju vodeni topovi prilikom gašenja požara.
Ovo je bio poseban dan za učenike. Sa zadovoljstvom su slušali o poslovima na aerodromu i izuzetno pristojno se ponašali. Svi su bili oduševljeni, a dobili su i pohvale da su najbolja i najpristojnija grupa koja je posjetila aerodrom. Pojedini učenici su izjavili da ima je ovo bio najljepši dan u životu, a drugi su pitali kada će ponovo doći. Radost i zadovoljstvo na licima djece je neprocjenjivo. Na kraju posjete učtivo su se zahvalili osoblju aerodroma i vatrogasnoj ekipi koja im je omogućila ovakav nezaboravan dan.
Ovom prilikom želimo posebnu zahvalnost iskazati porodici našeg učenika Škrbo Abdurrahmana koji su nam pomogli u realizaciji ove aktivnosti.
Zahvaljujemo se i graničnom policajcu gosp. Amiru koji nas je vodio tokom cijele posjete, a zahvalnost iskazujemo i šefu Vatrogasne ekipe i kompletnom timu vatrogasaca s kojima se bilo zadovoljstvo družiti.
Hvala svima koji su nam pomogli da djeca dožive ovo neprocjenjivo iskustvo.

Komentariši