You are currently viewing Ramazanski bajram­čĽî

Ramazanski bajram­čĽî

­čĽî ─îESTITKA ­čî╣

­čĺÉRamazanski bajram­čĽî

Ramazanski bajram, najzna─Źajniji praznik muslimana je blagdan koji svi sa rado┼í─çu i┼í─Źekuju. Post, dobra djela, u─Źenje KurÔÇÖana, namazi, krunisani su Bajramom u nadi da smo uspjeli posti─çi svoj cilj, polo┼żiti taj ispit empatije sa drugima, ispit vjere u Boga i snage na┼íe volje, ispit samokontrole, strpljivosti, tolerancije, dare┼żljivosti, pra┼ítanja, pomaganja drugima, solidarnosti.
Bajram je praznik porodice i porodi─Źnih vrijednosti, radost Bajrama je tako velika jer se dijeli sa dragim ljudima i tako uve─çava. Ovo je prilika da se sjetimo i onih oko nas koji su stari, nemo─çni, bolesni, onih koji nemaju dovoljno za ┼żivotÔÇŽ Bajram je posebna radost za najmla─Ĺe koji se raduju bajramluku.
Drugi dan se obilje┼żava i kao Dan ┼íehida kada se sje─çamo i odajemo po┼ítovanje onima koji su dali svoj ┼żivot za slobodu domovine.

U nadi da ga do─Źekuju u zdravlju, radosti i zadovoljstvu sa svojim najmilijim, uposlenicima na┼íe ┼íkole i njihovim porodicama, na┼íim u─Źenicima i njihovim porodicama kao i svim prijateljima na┼íe ┼íkole ┼żelimo
Bajram šerif mubarek olsun!

Direktorica ┼íkole Almira Tabakovi─ç ­čî╣

Komentariši